Skip to content

Kallt kök

13 februari, 2012
tags: ,

image

Det är kallt i vår del av Sverige just nu. Vi hade minus elva imorse, att jämföra med temperaturen i Malmö som låg runt noll. Jag vet inte exakt hur kallt det är i köket, men när vi mätte för någon vecka sedan var det bara femton grader därinne. Femton! Inte undra på att man måste klä sig som för en mindre polarexpedition bara för att kunna äta frukost.

Att det är så kallt beror naturligtvis i viss utsträckning på att vi har ett gammalt hus och att altandörrarna inte är helt nya, men också på att vi satt igen öppningen mellan kök och matrum. Det finns inget element i köket, och nu kan inte luften cirkulera på samma sätt som tidigare. Vi ångrar absolut inte att vi satte upp väggen, men vi måste lösa värmeproblemet. Drömmen är klinkersgolv med vattenburen golvvärme (inte helt omöjlig att uppnå eftersom vi har vattenburen värme i hela huset) men köksrenovering står tyvärr inte högst på listan över saker att göra just nu. Tillsvidare får vi böja oss med att skaffa tjocka gardiner att dra för och kanske köpa ett element. Föreslog kupévärmare men det var inte maken så pigg på (konstigt va?). Och så njuter vi förstås av de få fördelarna med ett kallt kök: komposten och soporna luktar inte, frukten och grönsakerna håller längre, och tulpanerna på bilden är över en vecka gamla!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 13 februari, 2012 08:04

    Tulpanerna på bilden, skriver du… men alltså, vilken bild? Jag trodde först att bilden bara inte visades i min RSS-läsare, men ser ju ingen här och nu heller. Ge mig min bild! 🙂

  2. 13 februari, 2012 16:15

    Hoho, kupévärmare 😀 Fantastiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: