Skip to content

En lyckad helg

12 december, 2011
tags: ,

image

I samband med makens födelsedag i november fick jag nys om att det fanns billiga kryssningar till Tallin i december så han fick (bland annat) en sådan i present. I fredags var det så dags. Dock upptäckte vi då varför kryssningar är extra billiga just nu – det var kulingvarning på Ålands hav… vi kommunicerade fram och tillbaka, kollade vädret, tittade på vågrapporten och konsulterade sjöbjörnar. Efter ett sista samtal med bästa E som lugnade oss klev vi ombord på båten. Själva kvällen blev trevlig, natten var däremot lite otäck. Ingen av oss är särskilt känslig och vi blev inte sjösjuka (maken sov till och med bättre än hemma!) men jag är lite nervös i dylika situationer och få svenskar kan väl åka i hårt väder till Tallinn utan att tänka på en viss annan färja.

Nå, vi överlevde ju bevisligen och klev iland i regnet. Dagen ägnades främst åt att promenera i gamla stan, som visserligen är vansinnigt turistig men har charm och är full av caféer, muséer och trevliga butiker. Maken, som annars avskyr att gå i affärer, hittade ett flertal saker han både behövde och ville ha och andra saker han med tungt hjärta insåg skulle bli svåra att få hem (läs: tibetansk bronslur). Själv höll jag mig till klassikerna och köpte garn och ett par regnbågsvantar.

Vi hann med ett besök i den rysk-ortodoxa kyrkan också, och så tittade vi på Danse Macabre innan det var dags för dagens höjdpunkt: Olde Hansa! Inrymt i ett fyravåningshus mitt i stan är det svårt att missa, och gillar man mat bör man absolut gå dit. Det är en medeltidsrestaurang, där stämningen är total och maten ännu bättre. Det var två förnöjt leende svenskar som sedan praktiskt taget rullade tillbaka ner till båten för hemfärden. En lyckad helg!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: