Skip to content

Färg, form och funktion

6 december, 2011

Jag tycker om att läsa inredningsbloggar. Det är roligt med inredning, åtminstone på pappret. Hemma hos oss är det dock en sak som råder över alla andra: funktionen. Är det inte praktiskt så ryker det! Visst är det fint med den där brickan med ljus och prydnader på soffbordet som verkar vara obligatorisk just nu, men var ska man då lägga tidningen? Ställa tekoppen? Lägga ifrån sig boken?

Samma med mattor. Vi har en stor, grön yllematta som förut ”band ihop” soffan och soffbordet. Inte längre. Den har åkt ner i tvättstugan av den enkla anledningen att den visade sig vara världens magnet när det gällde katthår. Och med två katter (varav en långhårig) såg mattan mer ut som något slags ledsen och skabbig ryamatta än något annat. Den hade behövt dammsugas minst varannan dag för att hålla sig snygg. Fullständigt ogörbart när man jobbar heltid, pendlar, övningskör och har tusen andra järn i elden.

Men det ultimata beviset på att funktionen får råda över allt annat är nog vårt kök. Mamma och svärmor tycker att det är fint, maken och jag tycker att det är fult. Det stör mig faktiskt inte att det är fult. Det som däremot stör mig är att det är så otroligt korkat utformat! Dörrar som sitter ihop så att två dörrar öppnas samtidigt (öppnar man den nedre följer den övre med och man får den i huvudet), en alldeles för grund, men vid, diskho och en djup men alldeles för smal, en sån där kran som inte är rak utan böjer sig i en båge som gör att vattnet kommer ut högre upp än i en vanlig och därmed stänker åt alla håll och kanter, att diskhoarna är nedsänkta i bänkskivan och den lilla kanten som finns på hela diskbänkar saknas vilket i kombination med föregående gör att man alltid blir blöt på magen och/eller tårna när man försöker diska. Utöver detta fungerar bara en spisplatta helt och hållet, en är trasig, en fesljummen och en nästan ok. Mikron är rätt kass och ugnen gör lite som den vill. Och det skulle störa mig precis lika mycket om köket var snyggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: