Skip to content

På begäran

23 februari, 2011

Jag nämnde för min kära vän E att maken ska göra Abisha till middag. Det hade hon aldrig hört talas om så hon ville ha ett recept. Det kommer här:

Abisha (köttfärsröra, 4 portioner)

400 g nötfärs
2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör
salt
1 tsk chilipulver (eller efter behag – tänk på att styrkan på chilipulver kan variera enormt mycket!)
1 tsk ingefära
2 ägg
(½ dl grovhackad persilja, men maken äter inte det så vi brukar låta bli)
Skala och hacka lökarna. Skålla ev. tomaterna och skiva dem (eller skiva dem med skal och allt, det brukar vi göra). Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Fräs köttfärsen så att den blir smulig (görs bäst i gjutjärnspanna för då kan man ”mosa” köttfärsen med en gaffel under tiden). Rör i lök och tomater och kryddor. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter, rör om då och då. Vispa äggen och rör ner dem i färsen. Låt allt koka 3-4 minuter (rör ner persiljan på slutet). Servera med bröd.

Vi brukar äta den i pitabröd med sallad och kanske lite paprikastrimlor. Mumsigt! Receptet kommer från kokboken ”Det goda Afrika” som tyvärr endast går att få tag i begagnad nuförtiden. Den är i samma stil som ”Indiska Kokboken” som också är en favorit härhemma.

Annonser
One Comment leave one →
  1. 25 februari, 2011 07:05

    Mmmmm lät verkligen gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: