Skip to content

Dag 05 – Vad är kärlek?

19 november, 2010

Kan det bli mer luddigt än så? Kärlek är så många olika saker för mig. Det är pälstussar i sängen, pälstuss i knät i soffan, pälstuss i vild galopp över vardagsrumsgolvet. Att kärleken till ett djur kan vara så otroligt stark gör mig emellanåt rädd. För hur stark måste då inte kärleken till ett barn vara?

Kärlek för mig är att älska någon, inte trots alla små egenheter och irriterande vanor utan delvis tack vare dem. Maken kan göra mig vansinnig ibland, men det finns ingen annan som kan trösta, muntra upp och diskutera som han. Vår kärlek präglas mycket av handling – att komma hem med en godsak, särskilt en man själv inte tycker om men som ens partner älskar, är en kärlekshandling för oss.

Innan jag träffade maken var kärlek någonting som gjorde ont. Som krävde uppoffring, ansträngning, tårar. När maken dök upp var allt plötsligt så lätt. Inte ett dugg krångligt. Att ha honom 60 mil bort var visserligen inte roligt, men med maken smärtade dessa 60 mil mindre än de tjugo som gjort så ont i tidigare förhållanden. Kanske för att det var så självklart att höras varje dag, att planera in helgerna då vi skulle ses månader i förväg, för att vi prioriterade varandra före nästan allting annat. För att jag visste att han fanns där, även om han var långt bort, hos sina älskade fjäll, med all snö och löften om skidåkning.

Livet blir dock inte automatiskt en dans på rosor av kärlek. Det krävs ansträngning även när ett förhållande är lätt. Men skillnaden är att den ansträngningen görs automatiskt, eftersom det är så självklart att båda vill att allting ska fungera.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: