Skip to content

Dålig busskarma

22 augusti, 2006

Just nu har jag dålig busskarma. I förra veckan råkade jag ut för en buss som kunde göra allt (inklusive gasa, växla osv) men inte köra framåt. Efter många om och men fick vi kliva ut och vänta på nästa buss som skulle anlända fyrtio minuter senare (men var försenad).

Nästa sak som hände var att bussen jag åkte med i fredags lyckades köra på en annan (parkerad) buss varpå busschauffören var tvungen att stanna och skriva en lapp.

I lördags var det dags igen. Vi skulle åka från Humlegården till Slussen med buss 2. För det första var hållplatsen flyttad vilket inte framgick särskilt tydligt. För det andra var det ”UNG 08” i stan vilket resulterade i trafikstockningar. För det tredje körde bussen på en röd sportbil och var tvungen att stanna och skriva en lapp. Allt detta, i kombination med att chauffören var väldigt otrevlig, gjorde att vi missade vår anknytning och fick krångla för att komma fram till slutdestinationen.

Men det var inte slut för det. Igår skulle jag ta mig från jobbet till Gleowine. Det gick bra ända tills vi kom till Vallhallavägen. Där stod trafiken i princip stilla. Efter en stund gick jag fram och bad chauffören släppa av mig så att jag kunde gå, men han vägrade. Hursomhelst kom vi fram till en hållplats så småningom och jag promenerade till Stadions tunnelbanestation, där jag tog tunnelbanan. Åt fel håll. Men det insåg jag fort, så jag kom till T-centralen till slut ändå. Där upptäckte jag att blåa linjen inte gick, så det var bara att promenera till Fridhemsplan. Jag måste ha slagit något slags rekord: från Gärdet till Fridhemsplan på en timme och tio minuter!

Gissa om jag tänker rösta ja till trängselskatt?!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: