Skip to content

Fredag

20 januari, 2006

Livskvalitet. Att gå tvärsöver plattan. Vinden försöker desperat kasta de stora, dunmjuka snöfingorna i mitt ansikte. Fredagsfriheten sjunger, stillsamt, i blodet.

Livskvalitet. Att komma hem till ett varmt och mjukt litet djur. Ett djur som följder med upp i sängen. Tillsammans ligger vi där, avslappnade, och njuter av varandras sällskap. Mina fingrar hittar precis det där stället där hon älskar att bli kliad. Ett stadigt spinnande hörs från hennes strupe, som hon blottar i total tillit. Till slut ligger vi bara stilla, hon med huvudet på min arm, och andas tillsammans.

Livskvalitet. Kisse sitter på soffbordet, sådär prydligt som bara katter kan. Jag sitter på golvet. Kattöga i jämnhöjd med älvöga. Kisse får den lilla skinkbiten som finns kvar på min smörgås.

Förmåga att njuta av de små sakerna i livet är väldigt viktigt för mig. Jag njuter ohejdat av att det är fredag, av att jag kan välja om jag ska gå och lägga mig nu eller senare, om jag ska diska nu eller imorgon bitti, om jag ska läsa eller skriva eller bara lyssna. Sådant som man inte kan göra ordentligt i veckorna. Helgerna är till för mig, bara mig! Min musik, min tystnad, mitt ljus och min omgivning. Ingen annans.

One Comment leave one →
  1. Petra permalink
    23 januari, 2006 08:37

    Visst är de GULD värda, de där dagarna när man inte har något inbokat och kan göra precis vad man vill NÄR man vill. *nickar instämmande*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: