Skip to content

På tunnelbanan

8 november, 2005

Hon sitter mittemot dig på tunnelbanan. En ung kvinna, välvårdad och klassiskt klädd, med långt rött hår. Du gör dig en bild av hennes liv. Jobbar, förmodligen på kontor. Kanske som receptionist. För nedtonad för att vara anställd på något yngre, hippare ställe, trots sin låga ålder.

Du ser på henne, begrundar hennes liv och villkor. Kanske kommer hon från landet, man vet aldrig, och det är något med hennes sätt att titta ut genom fönstret, hennes sätt att se på de vackra färgskiftningarna hos träden. Det är inte svårt att föreställa sig en lugn och harmonisk uppväxt; mammas och pappas lilla prinsessa. Rak karriär inom skolan, flitig men inte till övermått. Samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet, inga ambitioner. Alltid någorlunda populär. Pojkvän? Nja, där finns definitivt en air av lågmäld erfarenhet, men inte den självklara upptagenhet som följer med ständig uppvaktning. Nöjd med att på detta sätt ha kartlagt hennes liv lutar du dig tillbaka, lite lätt överlägset, och tar upp din ”Veckans Affärer”.

Om du för ett ögonblick tittat upp skulle du sett att hon läste en tidning. Samma morgontidning som du läste imorse. Hade du varit det minsta lilla nyfiken hade du sett att artikeln hon läste var den artikel du inte läste imorse. Den du hoppade över för att du inte förstår dig på modern fysik.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Shawn T Lippert permalink
    8 november, 2005 20:49

    Thank you for the informative blogHere Is some additional Dating resources for free DatingFind FriendsTo find friends for your area please click here Friend Finder

  2. lux permalink
    9 november, 2005 09:09

    pojkvän?kanske en som förstår sig på klassisk (kvinnlig) fysik? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: